Header Ads

Κοχ: «Λες και κέρδισε δυο τρόπαια ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ»


Ο Μίκαελ Κοχ μίλησε για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, λέγοντας ότι ο σεβασμός είναι μεγάλος και ότι ο Δημήτρης συνεχίζει την καλή δουλεία του Παύλου και του Θανάση, ενώ επισήμανε ότι η νίκη και η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ είναι λες και ο Παναθηναϊκός κέρδισε δυο τρόπαια σε ένα βράδυ.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού στην «Πράσινη»:

Για το αν είδε τον πέμπτο τελικό: «Δυστυχώς δεν μπορούσα να είμαι στην Ελλάδα αλλά δεν θα μπορούσα να τον χάσω, τον είδα μέσω streaming»

Για τη σημασία της «πράσινης» νίκης: «Το γεγονός ότι συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά, προδίδει από μόνο του πόσο ξεχωριστό επίτευγμα είναι. Είμαι βέβαιος ότι οι παίκτες θα το συνειδητοποιήσουν και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Είναι μια ευκαιρία που μπορεί να έχεις μόνο μια φορά στη ζωή σου. Είναι από μόνο του σαν ένα ξεχωριστό τρόπαιο, σαν να κατέκτησαν δύο τρόπαιο σε μια βραδιά».

Για τον ρόλο που έπαιξε η άμυνα: «Σε τέτοια ματς, ειδικά όταν το σκορ πάει χαμηλά, καθοριστικό ρόλο παίζει η άμυνα κι ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετική άμυνα κατά τη διάρκεια της σειράς. Έκανε τρομερή δουλειά και κατάφερε να καλύψει ακόμα και ορισμένα θέματα που αντιμετώπισε στην επίθεση. Νομίζω από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τελικό της Euroleague, ήταν σαν να έχασε κάτι ως ομάδα. Κέρδισε στον πρώτο αγώνα, έχασε στον δεύτερο και μετά ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός του έδωσε τη νίκη στο Game 3 καθώς απώλεσε διαφορά 10 πόντων. Στον τέταρτο αγώνα, ο Παναθηναϊκός δεν του άφησε καμία ελπίδα και στο τελευταίο ματς ήταν σαν να μην βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο». Μολονότι έχουν περάσει 18 χρόνια και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, όπως τόνισε κι ο Γερμανός: «ένα κοινό (σ.σ. που έχει η τωρινή ομάδα με εκείνη του ’99) είναι σίγουρα η άμυνα. Σε ένα δύσκολο ματς όπως είναι ένας πέμπτος τελικός η άμυνα παίζει καθοριστικό ρόλο. Τόσο εμείς το 1999, όσο κι η φετινή ομάδα τα πήγαν εξαιρετικά σε αυτό το κομμάτι».

Για τις διαφορές μεταξύ ’99 και ’17: «Είναι δύσκολο να πεις γιατί το μπάσκετ έχει αλλάξει αρκετά από τότε. Ακόμα κι οι Αμερικανοί πλέον είναι περισσότεροι. Η σημαντική διαφορά είναι ότι στον αγώνα του 1999 εμείς είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Φέτος, ήταν πιο δύσκολο για τους παίκτες»

Για τα επεισόδια στο ΣΕΦ: «Ειδικά μετά τα όσα έγιναν λίγο πριν το τέλος ήταν απαίσια, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τρελάθηκαν και χρειάστηκε να εκκενωθεί το γήπεδο για να παιχτούν τα δύο τελευταία λεπτά. Δεν ήταν καθόλου ωραία εικόνα. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το πανηγυρίσουμε με τον κόσμο μας με τη λήξη».  


Για το πως μπορεί να προετοιμαστεί μια ομάδα σε ματς τέτοιου βεληνεκούς: «Μπορείς να κάνεις διάφορα… Θυμάμαι τον Σούμποτιτς, ο οποίος ήταν (τότε) προπονητής του Παναθηναϊκού, μας έβαζε μουσική με ήχους από το γήπεδο του Ολυμπιακού για να μπούμε στο κλίμα. Από εκεί και πέρα πρέπει να μείνεις ήρεμος, ούτε να ενθουσιάζεσαι, ούτε να απογοητεύεσαι. Να είσαι ψύχραιμος καθ’ όλη τη διάρκεια κάτι που ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικά στο ματς».

Για την οικογένεια Γιαννακόπουλου: «Δεν ξέρω πολύ καλά τον Δημήτρη αλλά φαίνεται ότι συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Παύλος κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο σεβασμός που νιώθεις για τη συγκεκριμένη οικογένεια είναι πολύ μεγάλος. Στον τέταρτο τελικό που βρέθηκα στο ΟΑΚΑ ο Θανάσης με γνώρισε κι ήρθε να με χαιρετίσει χαμογελαστός. Είναι πολύ σημαντικό για έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός να υπάρχει μια οικογένεια, όπως εκείνη των Γιαννακόπουλων, που “τρέχουν” τόσα χρόνια την ομάδα. Προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια και είναι πάντα δίπλα στον σύλλογο, στις καλές και τις δύσκολες μέρες. Γιατί και το 1996 που ήρθα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα είχε να κερδίσει πρωτάθλημα 12 χρόνια. Έμειναν όμως ενωμένοι κι έχτισαν κάτι πολύ μεγάλο».

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Είναι κάτι ξεχωριστό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους φιλάθλους. Ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και σε κάνει να θέλεις να παίζεις γι’ αυτόν. Ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια οι φίλαθλοι έχουν πάντα τον τρόπο να σε «φτιάξουν». Είναι εκεί φωνάζουν ότι και να κάνεις, μπορεί να θυμώσουν επειδή έχασες έναν αγώνα αλλά πάλι θα είναι εκεί, θα σου χτυπήσουν την πλάτη και θα σου πουν πάμε για τον Παναθηναϊκό».

Η ευχή του για την ομάδα: «Ελπίζω να τα ξαναπούμε του χρόνου τέτοια εποχή για ανάλογο λόγο».