Header Ads

Ο διάλογος Μπαλτάκου-οπαδών!


Οι εκλογές του Ερασιτέχνη μπορεί να αναβλήθηκα, ωστόσο ο Δημήτρης Μπαλτάκος είχε μία κουβέντα με τους οπαδούς του Τριφυλλιού.


Διαβάστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης:

Η πρώτη ερώτηση ήταν: «Υπογράψατε ένα σύμφωνο, ένα μνημόνιο, ένα παραμύθι, κάτι υπογράψατε. Δεν έχουμε σαφη αντίληψη για το τι είναι αυτό, αλλά καλό θα ήταν την προηγούμενη μέρα να είχε ψηφιστεί η αλλαγή του ρυθμιστικού σχεδίου όσον αφορά στο Γουδή. Δεύτερη ερώτηση είναι το τι συζητήθηκε ό,τι αφορά την Λεωφόρο, κάποια στιγμή μας την κλέψανε, μας πήραν την περιουσία και μας άφησαν χωρίς διαπραγματευτικό ατού. Πάμε να αλλάξουμε όλο το ρυθμιστικό της Αθήνας με βάση αυτά που λέγατε. Στο παρελθόν ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε πει ναι στον Βοτανικό γιατί στο Γουδί είναι αδύνατον. Αν καταφέρετε να κάνετε το γήπεδο στο Γουδί είμαι μαζί σας, όπως φαντάζομαι είναι και όλοι. Μπορείτε να μας τις λύσετε;» 

Ο Μπαλτάκος απάντησε: «Αν δεν ψηφίσει η Γενική Συνέλευση δεν έχει καμία σημασία η συμφωνία.. Δεν έχω δεσμεύσει εγώ τον Παναθηναϊκό για το θέμα του γηπέδου. Είναι στην κρίση των μελών του Ερασιτέχνη. Η συμφωνία είναι στο ίντερνετ, μπορείτε να την διαβάσετε. Οι εκλογές για αυτό το θέμα θα γίνουν την άλλη εβδομάδα. Όποιος δεν συμφωνεί ας την καταψηφίσει. Το ρυθμιστικό σχέδιο είναι ένα νομικό κείμενο που επικυρώνεται με νόμο, ωστόσο δεν αφορά τι κάνει ο Παναθηναϊκός με την Κυβέρνηση. Η συμφωνία που υπογράψαμε δίνει τον οδικό χάρτη μέχρι τη συμφωνία. 

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα, παίρνει μία βδομάδα παράταση αυτό το πράγμα. Είναι η τελευταία μέρα που εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να φτιάξουμε γήπεδο στο Γουδή. Είχαμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν θεωρώ ότι το πρότζεκτ είναι επιβλαβές. Δεν γίνεται να εμφανιστεί το σχέδιο αυτό με το παρόν ρυθμιστικό πλαίσιο. 

Αν αλλάξει ο νόμος ενδεχομένως να μπορεί να χτιστεί γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή. 

 Όσο για τη Λεωφόρο, αυτή τη στιγμή αν κάποιος άλλος μπορούσε να βάλει 100 εκατομμύρια ή λιγότερο και να πει χτίζω εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, τότε πέφτει η Λεωφόρος. Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι είναι σημαντικό να σταματήσουμε την τριπλή ανάπλαση. Αν έρθει ένας Κινέζος και πει θα βάλω 100 εκατομμύρια αλλά ρίξτε το γήπεδο, τι θα γίνει;

 Τη νομοθετική πρωτοβουλία δεν την έχουμε εμείς, αλλά η Κυβέρνηση. 

Δεν μπορούσα να τους πω να κόψουν τον λαιμό τους και να φτιάξουν το γήπεδο στη Λεωφόρο. 

Συζητήσαμε αρκετές φορές, μιλήσαμε και μας είπαν ότι μέσα στα σχέδια της νέας Αθήνας και για να υλοποιηθεί το πρότζεκτ είναι καλή ιδέα να γίνει στο Γουδή το γήπεδο. 

Το κατά πόσο ανήκει η Λεωφόρος στον Παναθηναϊκό το λέμε εμείς. Δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Δεν έχει καθαρογραφεί εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα, όποιος δικηγόρος είναι εδώ απορεί γιατί δεν έχει γίνει η καθαρογραφή. Εμείς έχουμε τα επιχειρήματά μας.» 

Η επόμενη ερώτηση ήταν η εξής: «Διάβασα κι εγώ το μνημόνιο και λέει ότι αφενός ότι το γήπεδο θα απομακρυνθεί υπό την προϋπόθεση θα έχει ανεγερθεί νέο γήπεδο, όπου αυτός θέλει. Και λέει ότι θα εξεταστεί και η πρόταση του Παναθηναϊκού για γήπεδο στο Γουδή Από αυτό συνάγεται ότι το Γουδή δεν ήταν πρόταση της Κυβέρνησης, αλλά πρόταση του Παναθηναϊκού. Εκεί είναι οι όποιες αντιρρήσεις μου, διότι πριν από 20 χρόνια που είχε ξανατεθεί το θέμα, το συγκεκριμένο κόμμα, ήταν αυτός που είχε πρωτοστατήσει στο να μη γίνει γήπεδο στο Γουδή. Δεν έχουμε να κάνουμε με αξιόλογους ανθρώπους, πρέπει πάση θυσία να κρατάμε και το δεύτερο σχέδιο, δηλαδή το γήπεδο στη Λεωφόρο. Ρωτώ το εξής: Πέρυσι τέτοια περίοδο είχε γίνει και μαραθώνιο για την ανακαίνιση της Λεωφόρου επειδή όλα ήταν στο όνομα του Ερασιτέχνη. Σας ρωτάω ευθέως, αίτηση για οικοδομική άδεια στη Λεωφόρο έχει κατατεθεί; Ναι ή όχι; 

Έχει απορριφθεί ή όχι;» Απάντηση Δημήτρη Μπαλτάκου: Πρώτον, το θέμα της αδειοδότησης και της ανακατασκευής της Λεωφόρου το γνωρίζω μόνο από τη δημοσιότητα. Το όλο ζήτημα το χειριζόταν και το χειρίζεται η ΠΑΕ. Από τις πληροφορίες που έχω εγώ,, έχει κολλήσει το θέμα στην πολεοδομία. 

Στην επόμενη ερώτηση, έγινε εκτενής αναφορά στο γηπεδικό ζήτημα άλλων ομάδων με τον φίλαθλο να ρωτά: «Οι πολιτικοί έπαιξαν παιχνίδια σε βάρος του Παναθηναϊκού και δεύτερον ο Παναθηναϊκός δεν υπήρξε ενωμένος. Στο μνημόνιο φαίνεται σαν να έχει κάνει την πρόταση ο Παναθηναϊκός» και τον Μπαλτάκο να παρεμβαίνει λέγοντας: «Μπορώ να σας απαντήσω μετά προσωπικά και στον οποιονδήποτε». 

Στο σημείο αυτό, ο Μπαλτάκος υπενθύμισε πως: «Να σας θυμίσω πως δεν μπορούμε να ψηφίσουμε σήμερα». 

 Επόμενη ερώτηση φιλάθλου: Εγώ ανήκω στη γενιά αυτών που περίμεναν το γήπεδο στο Γουδή από το ‘84. Ουσία θα είχε η κουβέντα αν έλεγε ο Τσίπρας ότι ψηφίζει όλους τους νόμους, αλλάζει τα ρυθμιστικά και έδινε μια οικοδομική άδεια. Η κουβέντα που γίνεται δεν έχει καμία ουσία και αντικείμενο. Συνεχίζεται ένα γαϊτανάκι χωρίς αποτέλεσμα. Αύριο μπορεί να έρθει ένας στην ΠΑΕ και να αγοράσει την ΠΑΕ και να πει ότι θέλει να φτιάξει τη διπλή ανάπλαση. Και να του πει τότε η Κυβέρνηση ότι έχει έτοιμο το σχέδιο για το γήπεδο στο Γουδή. Αυτή τη στιγμή δεν προσφέρεται τίποτα σε κανέναν. Όταν η Κυβέρνηση μας τα φέρει όλα έτοιμα θα έχει νόημα η συζήτηση. 

 Απάντηση Μπαλτάκου: «Οι επόμενοι άνθρωποι που θα αναλάβουν τον σύλλογο θα προσέλθοουν στις επιτροπές που ήδη υπάρχουν για να είναι έτοιμο το νομικό πλαίσιο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Είναι θλιβερό να πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να κάνουμε γήπεδο στο Γουδή». 

Ο φίλαθλος που έκανε την παραπάνω ερώτηση, μάλιστα, απέσπασε και χειροκρότημα μερίδας του κόσμου που ήταν στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Το θέμα του Ερασιτέχνη είναι πιο επίκαιρο από το γηπεδικό». 

Ο Μπαλτάκος είπε σε αυτό το σημείο πως: «Εμείς δεν έχουμε χρήματα. Εμείς φεύγουμε για να αναλάβει όποιος άλλος θέλει. Πρέπει να απολογηθούμε επειδή δεν έχουμε χρήματα; Ξεκίνησε η ιστορία από μία προσπάθεια ανθρώπων που μπήκαν στον Παναθηναϊκό, όχι επειδή κέρδισαν κάποιες εκλογές, αλλά επειδή ο σύλλογος ήταν σε τραγική κατάσταση. Στόχος όλων αυτών τότε ήταν απλά να μην καταστραφεί ο σύλλογος. Έμείς δεν μπορούμε να βάλουμε καθόλου λεφτά». 

Ο ίδιος φίλαθλος, επέμεινε ρωτώντας: «Κι εγώ μπήκα σαν μέλος γιατί ήθελα να υποστηρίξω τη διοίκηση. Από εκεί και πέρα κλείνει ένας κύκλος. Πρέπει να γίνει μια αποτίμηση. Εγώ δεν άκουσα ούτε ποιος φταίει για τα χρέη. Ονομαστικά», με τον Μπαλτάκο να απαντά: «Έχει γίνει συνέντευξη Τύπου γι' αυτό» και τον φίλαθλο να ρωτά ξανά «Ποιες διοικήσεις ευθύνονται;». 

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος απάντησε: «Αυτά είναι δημοσιευμένα. Το 2009 ή 2008 που έφυγε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ο σύλλογος ήταν καθαρός από χρέη ή είχε λίγα ελάχιστα τα οποία ο άνθρωπος ξεπλήρωσε. Τα χρέη από μηδενικό νούμερο πήγαν στα 3 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της διοίκησης του κυρίου Κίτσιου. Τα νούμερα αυτό δείχνουν. Είναι σαφές ότι υπάρχει μία έντονη αντιπαράθεση και είναι πολύ λογικό κάποιος να επηρεάζεται από όλο αυτό. Μόνο και μόνο που διατηρήθηκαν τα χρέη στο ίδιο νούμερο θεωρώ ότι είναι μία επιτυχία». 

Ο Μπαλτάκος πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα βάλει ένα σοβαρό ποσό δεν μπορείς να ξεπληρώσεις τα χρέη και ούτε φυσικά να πρωταγωνιστήσεις». 

Σε ερώτηση του ίδιου φιλάθλου, για το τι θα γίνει τελικά, ο Δημήτρης Μπαλτάκος είπε: «Πριν από 2 μήνες εξέφρασε ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος την επιθυμία του να μπει στον Παναθηναϊκό. Εγώ ήμουν τότε στην Αγγλία και είπα μακάρι να μπει. Όταν το είπε, εμείς είπαμε δημοσίως ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε. Ήρθε μία επιστολή επίσημη, γραπτή, η οποία είχε ένα χρονοδιάγραμμα, νομίζω ζητούσε Μάρτιο, Απρίλη και Μάιο να έχουν γίνει κάποια πράγματα. Αν εγώ έλεγα παραιτούμαι αμέσως κι έφευγα, τότε στην πράξη θα έπρεπε να γίνουν εκλογές. Αν το έκανα αυτά θα ήταν σαν να κορόιδευα τον άνθρωπο που θέλει να μπει και που μου ζήτησε στοιχεία. Εμείς μείναμε όλο το διάστημα που έπρεπε να τροφοδοτήσουμε στοιχεία τον κ. Γιανννακόπουλο. Βγάλαμε ανακοίνωση και είπαμε ότι 27 του μήνα θα κάνουμε εκλογές και επισήμως παραιτηθήκαμε». 

Στη συνέχεια, έγινε η εξής ερώτηση από άλλον παραβρισκόμενο στη ΓΣ: «Έχετε παραιτηθεί; Και πώς το υπογράψατε το μνημόνιο; Ως παραιτημένοι;» 

 Ο Μπαλτάκος απάντησε πως: «Ο νόμος σου αναγνωρίζει το δικαίωμα τις 15 μέρες μεταξύ της παραίτησης και των εκλογών να έχεις δικαίωμα για διάφορες υποχρεώσεις πάσης φύσεως και θεμάτων. Εγώ έχω την ευθύνη των χρεών που αν δεν καταφέρω να πληρώσω πάω αυτόφωρο. Δεν ισχύει αυτό που λένε γιατί δεν παραιτούμαστε. Φαντάστηκα ότι ξέρει ο άνθρωπος ότι έχουμε παραιτηθεί και ότι θα παραιτηθούμε όταν γίνουν εκλογές. Μήπως υπήρχε η υπόνοια ότι θα κατεβάσω ψηφοδέλτιο; Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό, να πω "μπες" και μετά να κατέβω στις εκλογές; Γι’ αυτό και έβγαλα μία γραπτή δήλωση πρόσφατα. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε παραπάνω από αυτό που κάναμε.

 Είχαμε μία επικοινωνία με τους ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τη διαδικασία. Ήταν μέλη του Ερασιτέχνη και την ξέρουν τη διαδικασία. Το θέμα ήταν δηλαδή ότι δεν βγήκα να πω ότι παραιτούμαι; Η προκήρυξη εκλογών σημαίνει παραίτηση, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ σήμερα». 

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ένας φίλαθλος που ανέφερε: «Το καλό για εμάς τους ίδιους είναι να είμαστε αγαπημένοι. Το γήπεδο στο Γουδή πάει να γίνει από την απέναντι πλευρά. Το θέμα είναι να ξεμπερδεύει και ο Ερασιτέχνη. Έχω να κάνω μία πρόταση: Να δηλώσετε σήμερα ότι έχουμε παραιτηθεί και ορίζουμε μία πενταμελή επιτροπή», με τον Δημήτρη Μπαλτάκο να τον διακόπτει και να λέει: «Έχουμε παραιτηθεί». 

Ο σύνδεσμος από το Γκύζη πρότεινε «Να οργανώσετε μία επιτροπή η οποία να κάνει ραντεβού με τον επιχειρηματία που έχει δείξει ενδιαφέρον και να τελειώνει η υπόθεση». 

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος λέει σε αυτό το σημείο «δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο», με αρκετό κόσμο να αντιδρά και να φωνάζει «πως δεν έχει νόημα;».

 Ο φίλαθλος που εκπροσώπησε τον σύνδεσμο από το Γκύζη συνέχισε λέγοντας «το θέμα είναι να ξεμπερδεύουμε». Στη συνέχεια επεσήμανε πως «Αν δεν μπει θα εκτεθεί σε όλους μας γιατί το είχε προαναγγείλει ότι θα μπει». 

Ο Μπαλτάκος αναφορικά με την πρόταση του συνδέσμου του Γκύζη, είπε: «Η πρόταση ποια είναι; Να βρω 5 ανθρώπους και να συναντηθούν με τον κύριο Γιαννακόπουλο; Αυτό στην πράξη πώς μπορεί να γίνει; Να πάρω 5 φίλους μου και να τους πω να συναντηθούν με τον κ. Γιαννακόπουλο;». 

Και συνέχισε λέγοντας «Εγώ δεν πιστεύω ότι έχει βάση αυτό το πράγμα», ενώ στη συνέχεια είπε στον φίλαθλο χαριτολογώντας: «Σε χρήζω υπεύθυνο».
  


Στη συνέχεια, από τον σύνδεσμο Περιστερίου ο εκπρόσωπος είπε: «Επειδή το πρόβλημα είναι μάλλον προσωπικό, για να δείξεις την καλή σου την πρόθεση, σου λέει να μπουν κάποια άλλα παιδιά και να πουν στον συγκεκριμένο επιχειρηματία ότι εμείς βάζουμε το προσωπικό στην άκρη, έλα βοήθα στον σύλλογο κι αν δεν τον βοηθήσεις είσαι υπόλογος». 

Ο Μπαλτάκος είχε διάθεση για… αστεία και στο σημείο αυτό είπε «έχουμε εθελοντές;» με έναν από τους φιλάθλους να μπαίνει στο παρκέ ως εθελοντής και να καταχειροκροτείται! 

Ακολούθησε επόμενη ερώτηση από φίλαθλο: «Σε ρωτάω προσωπικά, πώς φτάσαμε ο Δ. Μπαλτάκος μεγαλωμένος ως Θύρα 13 Αμπελοκήπων να φτάνεις στο σημείο να μιλάς για γήπεδο στο Γουδή;». 

Η απάντηση ήταν: «Το 2002 είχαμε κάνει πορεία για το Γουδή. Όσο αφορά τη δική μου συσχέτιση με τη Θύρα 13, θεωρώ ως μέλος της απόλυτα λογικό να μιλάμε για το Γουδή». 

Ο ίδιος φίλαθλος συνέχισε λέγοντας: «Άρα εμείς που φωνάζαμε ως Θύρα 13 γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο, ήμασταν κάτι άλλο; Και πάμε παρακάτω. Δηλαδή υπάρχει μόνο ένας συγκεκριμένος επιχειρηματίας; Δεν θα έπρεπε να ήταν εδώ αυτός που ενδιαφέρεται;»

 Η απάντηση του Μπαλτάκου ήταν: «Εγώ δεν έχω βρει άλλον επιχειρηματία». 

Στη συνέχεια, έκανε ερώτηση ο Νίκος Πλυτάς: «Η ερώτηση που έκανε ο προηγούμενος φίλαθλος ήταν από το κλαμπ Γκύζη. Αν κάνουμε μία ψηφοφορία μόνο με τα χέρια, η πλειοψηφία θα είναι με αυτή την πρόταση. Εγώ επειδή είμαι χρόνια στον Ερασιτέχνη και έχω περάσει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις (σ. σ. κατέβα να αναλάβεις του λέει ο Δ. Μπαλτάκος) θυμάμαι πολύ καλά ότι όταν παραιτείται η διοίκηση δεν έχει κανένα δικαίωμα. Το θυμάμαι και με τον κύριο Παύλο και με τον κύριο Θανάση και με τον κύριο Κίτσιο». 

Ο Μπαλτάκος απάντησε: «Αυτό το άλλαξε ο κύριος Μακρόπουλος…» 

Ο Μπαλτάκος συνέχισε λέγοντας: «Η ερώτηση αν έχει υπογραφεί μνημόνιο για το γήπεδο στο Γουδή. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχει υπογραφεί. Πειράζει; Δηλαδή δεν θέλουμε γήπεδο στο Γουδή; Αν πιστεύετε ότι δεν πρέπει να κάνουμε γήπεδο στο Γουδή μπορείτε να εισακουστείτε». 

Η ερώτηση του Νίκου Πλυτά συνεχίστηκε ως εξής: «Αλλάξατε το καταστατικό, η διοίκηση του κ. Μιχαλαριά, και αποκλείεται οποιοσδήποτε επίτιμος πρόεδρος, π.χ Αχιλλέας Μακρόπουλος. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλοι έτσι όπως το κάνατε. Δεν γίνεται να μπει κανείς πλέον. Ούτε να είναι στη Συνέλευση». 

Η απάντηση Μπαλτάκου ήταν: «Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόεδρος ή άνθρωπος που αν έπαιρνε τηλέφωνο ο κ. Θανάσης ή ο κ. Μακρόπουλος και έλεγε αναλαμβάνω τον Ερασιτέχνη θα έλεγα εγώ δεν μπορείτε γιατί είστε επίτιμος πρόεδρος;» 

Σε αυτό το σημείο ο Ηλίας Μιχαλαριάς είπε: «Ο τίτλος του επίτιμου προέδρου είναι από τον νόμο. Ίσως είναι λάθος που δεν έχουμε κηρύξει τον Θανάση επίτιμο πρόεδρο». Η επόμενη ερώτηση φιλάθλου ήταν: «Το ότι ένα τσούρμο πολιτικοί μετά από 20 χρόνια ξαναθυμήθηκαν το Γουδή μου μοιάζει ύποπτο. Μήπως προχωρά στον Βοτανικό άλλο έργο και θέλουν να είμαστε απ 'έξω;» 

Η απάντηση Μπαλτάκου επί της ερώτησης: «Το κατά πόσο είναι ύποπτο ή όχι δεν θα το σχολιάσω. Ο καθένας έχει τη δική του πολιτική άποψη. Είτε είναι είτε δεν είναι ύποπτο, Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να ασχολείται με αυτό. Ας υποθέσουμε ότι σε έξι μήνες φανεί ότι αυτό ήταν μία μαλακία. Από τη στιγμή που δεν το γνωρίζουμε αν είναι ύποπτο και που μας δίνεται μία ευκαιρία, να μην το ακολουθήσουμε; Εγώ δεν είπα ότι ορκίζομαι να γίνει γήπεδο στο Γουδή». 

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μπαλτάκος είπε: «Θεωρώ ότι το άλλο Σάββατο θα υπάρξει ψηφοδέλτιο και ότι ο σύλλογος δεν θα μείνει ακέφαλος. Έτσι αφουγκράζομαι τα γεγονότα. Αυτό περίμενα και σήμερα, αλλά δεν είχαμε απαρτία. Θεωρώ ότι θα υπάρξει ψηφοδέλτιο την επόμενη εβδομάδα. Και θα προχωρήσουμε την πρόταση του Γκύζη να βρούμε τρεις ανθρώπους που να συναντηθούν με τον κύριο Γιαννακόπουλο. Αν το άλλο Σάββατο έρθουν 12 ή 9 άτομα που θα πουν ότι θα πάρουν τον Παναθηναϊκό, τότε θα πάρουν τον Παναθηναϊκό». 

Ο Μπαλτάκος πρόσθεσε επίσης ότι: «Και να ερχόταν σήμερα ο Δ. Γιαννακόπουλος δεν θα μπορούσε να εκλεγεί γιατί δεν έχουμε απαρτία. Αν έρθει την άλλη βδομάδα, τότε ναι». Στη συνέχεια, είχε και πάλι όρεξη για… αστεία λέγοντας: «Θα πάρω αύριο το αεροπλάνο να πάω στην Αγγλία», ενώ πρόσθεσε πως: «Θεωρώ ότι από τη δική μας πλευρά έχουμε κάνει τα πάντα». 

Ακολούθησε νέα ερώτηση από φίλαθλο, που ανέφερε: «Η κάρτα φιλάθλου θα βοηθήσει τον σύλλογο να ανασάνει. Έχει γίνει με τον Ερασιτέχνη, με ανθρώπους της ΠΑΕ και της ΚΑΕ για να εφαρμοστεί η κάρτα φιλάθλου; Αν ναι ποιες ήταν οι αντιδράσεις τους;» 

Η απάντηση Μπαλτάκου ήταν: «Δεν έχει διάρκεια αυτό το πράγμα. Αν θέλει ο επόμενος άνθρωπος να αναλάβει, αυτό το οποίο θα έπρεπε να κάνει κατά τη δική μου άποψη, είναι να θεσπίσει τους δύο αυτούς θεσμούς. Η λύση δεν είναι θέμα διαχείρισης. Δεν είναι ότι εγώ ότι είμαι ένας φοβερός διαχειριστής του Παναθηναϊκού. Είναι θέμα οικονομικό και ικανοτήτων. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να πειστούν η ΠΑΕ και η ΚΑΕ να θεσπίσουν την κάρτα φιλάθλου και να ξεκινά ο επόμενος με πολύ μεγάλο ποσό στα ταμεία του». 

Σε ερώτηση γιατί δεν το δέχθηκαν ΠΑΕ και ΚΑΕ, ο Μπαλτάκος απάντησε: «Δεν το ξέρω». 

Ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Πετραλώνων, είπε: «Θέλω να σηκωθώ να φύγω γιατί δεν με ενδιαφέρονυ τα προσωπικά του ενός με τον άλλον. Άκρη με τον Ερασιτέχνη θα βγάλουμε;» και ο Μπαλτάκος απάντησε: «Προφανώς και θα βγάλουμε». 

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μπαλτάκος είπε: «Όταν κάποια παιδιά θεώρησαν ότι είναι σωστό η Θύρα 13 να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη ένα από τα βασικά θέματα ήταν ότι κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν πολύ να μην υπάρχουν κλειστές Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς τα μέλη. Όποιος είναι Παναθηναϊκός μπορεί να είναι εδώ κι ας μην είναι μέλος. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τσακώνονται για τη Θύρα 13 και είναι μέλη». 

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Έχω ακούσει για όλη μου την οικογένεια και για μένα. Αν δεν έβαζα τον Παναθηναϊκό πάνω από εμένα θα είχα άλλη στάση τώρα. Είναι σαφές αυτό το πράγμα». 

Ακολούθησε νέα ερώτηση που ήταν η εξής: «Θέλω να μου πεις για ποιο λόγο ενώ έχεις παραιτηθεί πήγες χθες σαν πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ακόμα κι αυτό που έγινε χθες, επειδή είναι φωτογραφικό, επίτηδες έκανες 27 του μηνός γιατί πήγες χθες, 26 του μηνός επίτηδες να υπογράψεις τα χαρτομάντιλα. Από άλλη παράταξη έγινες άλλη παράταξη. Θέλω να μου πεις βασικότερα, όταν πήγες 29 Αυγούστου και έγινες πρόεδρος θέλω να μου πεις τα πεπραγμένα του κυρίου Ηλία δίπλα σου, σαν διοίκηση Μιχαλαριά, ποια είναι τα χρέη που έχει κάνει η τωρινή διοίκηση κι αυτά που βρήκε πώς κατάφερε να τα παραδώσει.; Ποιες άλλες ακόμα υπογραφές συμβάσεων κρυφές έχουν μπει και το κυριότερο ποιες οι μισθοδοσίες των παλιών μου συνοδοιπόρων στο πέταλο. Κι από που πληρώνονται και πόσο πληρώνονται…» 

Στο τέλος της ερώτησης, ο οπαδός καταχειοκροτήθηκε από τον κόσμο στο κλειστό. 

Η απάντηση Μπαλτάκου ήταν: «Δεν λες για μένα έτσι; Όσον αφορά αυτό το θέμα φαντάζομαι ότι είπες πως εκμεταλλεύομαι την προεδρία για πολιτικούς λόγους, έτσι είναι; Δεν έχω ακούσει τίποτα πιο πληγωτικό στη ζωή μου από έναν άνθρωπο που τον ξέρω από 13 χρονών να ακούει μια μαλακία και να πιστεύει αυτά που γράφουν». 

Στη μέση της απάντησης, ο οπαδός είπε: «Από πολιτική οικογένεια προέρχεσαι…» 

Ο Μπαλτάκος απάντησε: «Με βρίζει και με κατηγορεί χωρίς να έχει κάτι να μου πει…» 

Ο οπαδός επέμεινε: «Να απαντήσει. Να μάθει ο κόσμος. Να τα πει»… 

Μετά από αυτή την ερώτηση, ανέβηκαν πολύ οι τόνοι κι υπήρξε διαμάχη του Δημήτρη Μπαλτάκου με τον οπαδό του Παναθηναϊκού. 

Ο Μπαλτάκος είπε: «Ο Γιώργος κι ο Ηλίας είχαν βάλει λεφτά στον Παναθηναϊκό. Όταν ανέλαβα σταμάτησαν να παίρνουν πίσω και δεν υπάρχει καμία μισθοδοσία», ενώ ο Ηλίας Μιχαλαριάς είπε: «Εγώ έχω βάλει στον σύλλογο πάνω από 40 χιλιάδες. Όποιος θέλει να έρθει να τα δει». 

 Ο οπαδός που συνεχίζει τις ερωτήσεις είναι από το Χολαραγό και συνεχίζει λέγοντας: «Αυτό που κάνατε τώρα με τον Γιαννακόπουλο μου θυμίζει άτακτη υποχώρηση, παραδίδουμε καμένη γη». 

«Άμα ήσουν καθαρός θα παρέδιδες. Εγώ έμαθα ότι σου έβαλε στον λογαριασμό σου ο Τράκης όπως τον λέτε πέντε χιλιάρικα», είπε ο οπαδός και ο Μιχαλαριάς απάντησε: «Τι; Εμένα φίλος μου ο Γιαννακόπουλος;». «Είσαι τσιράκι» λέει ο οπαδός στον Μιχαλαριά. Ο οπαδός συνεχίζει και λέει «Χειρότεροι από τους κωλόγερους γίνατε». 

 Ο Μπαλτάκος απάντησε: «Θα μας πεις εσύ για την 13. Μόνο εσύ είσαι η 13, δεν είναι άλλοι». Ο οπαδός επεσήμανε: «Δεν είναι θέμα Μπαλτάκου. Αφορά όλον τον κόσμο. Πρέπει να τα ξέρουν όλοι». 

Ένας ακόμα φίλαθλος επισημαίνει: «Η Γενική Συνέλευση να απευθύνει κάλεσμα στον κ. Γιαννακόπουλο να μπει» κι ο Μπαλτάκος απαντά «Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο κύριος Γιαννακόπουλος θέλει να τον παρακαλέσει κάποιος επίσημος φορέας». 

Νέα τοποθέτηση οπαδού στη συνέχεια, η οποία ανέφερε: «Η ουσία είναι να καταλήξουμε κάπου θετικά για τον Ερασιτέχνη. Εδώ αυτό που προέχει είναι να μπορέσουμε να βρούμε λύση. Το πρόβλημά μας είναι οικονομικό. Εμφανίστηκε, λοιπόν, ένας επιχειρηματίας, κάτι συνέβη μεταξύ της μίας πλευράς και της άλλης, ο επιχειρηματίας αυτή τη στιγμή κάτι πρέπει να γίνει. Εσείς, όμως, σαν πρόεδρος έχετε υποχρέωση το καράβι που βουλιάζει να το σώσετε. Πρέπει να πάρετε εσείς τις πρωτοβουλίες κι αν δεν μπορείτε, να εξουσιοδοτήσετε κάποιους ανθρώπους να το κάνουν»… 

Ο Μπαλτάκος, απάντησε: «Δεν συμφωνώ γιατί δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον με τη βία να μπει στον Ερασιτέχνη. Μπορώ όμως, να είμαι συνεπής σε ό,τι μου ζητηθεί». 

Στο τέλος, ένας οπαδός ζήτησε «Να βγει μια ανακοίνωση σαν Γενική Συνέλευση», με τον Μπαλτάκο να απαντά «Μα δεν έχουμε Γενική Συνέλευση, γιατί δεν έχουμε απαρτία».