Header Ads

Παρέμβαση υπέρ του γηπέδου στο Δ.Σ. του Παπάγου-ΧολαργούΕκπρόσωπος του συνδέσμου της Θύρας 13 «East End» έκανε παρέμβαση υπέρ του γηπέδου στο Γουδή, στο δημοτικό συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού.


Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου της εξέδρας του Παναθηναϊκού “East End” κ. Θανάση Τσουκνίδα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος είναι και κάτοικος του δήμου Παπάγου Χολαργού. 

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν το αντεπιχείρημα του κ. Τσουκνίδα στην «μαζική αντίδραση του κόσμου» που επικαλέστηκαν οι υπερασπιστές της αρνητικής θέσης για την ανέγερση του γηπέδου στο φυτώριο του δήμου Αθήνας, αν υπολογίσουμε ότι ο Δήμος Παπάγου Χολαργού έχει έναν από τις μεγαλύτερους, αν όχι τον μεγαλύτερο τοπικό σύνδεσμο οργανωμένων φιλάθλων στην Ελλάδα. 


Ο κ. Τσουκνίδας επεσήμανε ότι στα τέλη του 1990, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο όνειρο της απόκτησης ενός νέου, μεγάλου σύγχρονου ιδιόκτητου γηπέδου στο Γουδί με την υπόσχεση της Mελίνας Mερκούρη στον Γιώργο Bαρδινογιάννη, αλλά αυτό χάθηκε λόγω των πολυεθνικών…, όπως είπε. Aπό εκείνη την εποχή, ουσιαστικά, το «τριφύλλι» ταλαιπωρείται με το θέμα της ανέγερσης καινούργιων αγωνιστικών εγκαταστάσεων, δηλαδή, πολύ πριν προκύψει η προοπτική του Bοτανικού. Όπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της ΠAE Παναθηναϊκός, Γιώργος Bαρδινογιάννης, το μακρινό 1990, η τότε υπουργός Πολιτισμού, η αείμνηστη Mελίνα Mερκούρη υποσχέθηκε στον Γιώργο Bαρδινογιάννη ότι θα συμπεριλάμβανε το έργο της ανέγερσης ενός νέου ποδοσφαιρικού σταδίου στην περιοχή του Γουδιού, στον φάκελο των Oλυμπιακών Aγώνων του 1996.

Επεσήμανε έτσι ότι "αυτοί που επικαλούνται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει να μην το επικαλούνται κατά το δοκούν και να μας πούνε εάν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, αν θα υπερασπίζονται το νόμο και το θεσμικό πλαίσιο με το ίδιο πάθος".

Ο κ. Τσουκνίδας επεσήμανε ότι το όλο θέμα ξεκίνησε από non paper της κυβέρνησης και ο δήμος έσπευσε να κάνει ανακοινώσεις κατά του γηπέδου του ΠΑΟ χωρίς να ξέρει συγκεκριμένα πράγματα, κάτι που όπως είπε δείχνει εμπάθεια και προκατάληψη.

Σημείωσε δε ότι επειδή πολλοί επικαλούνται τη γνώμη του κόσμου, κανείς δε μπορεί να μιλάει εξ' ονόματός του γιατί δεν τον έχουν ρωτήσει. Αν ανατρέξουμε πριν 15 χρόνια, είχαν γίνει κινητοποιήσεις και από τις δυο μεριές, με τα αποτελέσματα να είναι πολύ κοντινά ποιοτικά και ποσοτικά και τόνισε ότι το γήπεδο αυτό δε θα έχει σχέση τουλάχιστον με το προηγούμενο σχέδιο όσον αφορά τις εμπορικές χρήσεις, ενώ θα συνοδεύεται από νέο σταθμό μετρό που θα εξυπηρετεί την προσέλευση.

Ο κ. Τσουκνίδας είπε ότι και ως κάτοικοι της περιοχής θέλουν το γήπεδο γιατί θεωρούν ότι θα αναπτυχθεί η περιοχή και θα της δοθεί ταυτότητα κι ότι θα πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να σκεφτούν και να ζυγίσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, όταν η ανεργία στη χώρα μας είναι πρώτη στην ΕΕ με 23,5% και μάλιστα στους νέους φτάνει στο 50%. Αυτό το γήπεδο είπε θα δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας τόσο στην κατασκευή του όσο και μετά.

Επίσης αντέτεινε στην ομιλία του ότι ακούστηκαν ανακρίβειες για το πού χτίζονται τα νέα γήπεδα στην Ευρώπη. Χτίζονται είπε ακριβώς μέσα στον αστικό ιστό γιατί είναι σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον και βοηθάνε τις κοινωνίες και πρόσθεσε ότι θέλουμε ένα γήπεδο σύγχρονο, με σεβασμό στο περιβάλλον που να είναι προσβάσιμο στους κατοίκους και τους νέους της περιοχής.

Τόνισε, ότι είναι υποκρισία αυτό που ειπώθηκε για τα νοσοκομεία γιατί υπάρχουν παραδείγματα εδώ μέσα στη χώρα μας όπου φτιάχτηκαν νοσοκομεία μετά από τα γήπεδα. Για παράδειγμα ενώ το γήπεδο της Λεωφόρου φτιάχτηκε το 1922, ο "Άγιος Σάββας" φτιάχτηκε το 1935, το "Αλεξάνδρα" το 1954 και κάθε χρόνο προστίθενται όροφοι και κλίνες, ενώ η "Ευρωκλινική", το "Κοργιαλένειο" και το "Ιπποκράτειο" φτιάχτηκαν μετά τη Λεωφόρο. Στο Καραϊσκάκη δίπλα φτιάχτηκε το "Μετροπόλιταν" το 2001 και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το "Euromedica" που είναι δίπλα και στα 3 γήπεδα της πόλης και πρόσθεσε ότι αυτοί που φτιάχνουν τα νοσοκομεία δίπλα σε γήπεδα, μάλλον ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς, το αν είναι πρόβλημα ένα γήπεδο εκεί.

Τέλος ο κ. Τσουκνίδας υπογράμμισε ότι εκπροσωπεί κατοίκους που είναι και Χολαργιώτες και Παναθηναϊκοί και προφανώς αν πρόκειται να φτιαχτεί ένα γήπεδο που δε θα σέβεται το περιβάλλον, θα υπερασπιστούν την περιοχή τους και θα κάνουνε ότι μπορούνε για να μην επιβαρυνθεί, όπως επίσης τόνισε ότι έχουν πρόθεση να υπερασπιστούν και το Μητροπολιτικό Πάρκο και το Γήπεδο που θα υπηρετούν και τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών.

Πηγή: myholargos.gr